Μέγας Γύρος: Στάδια Επεξεργασίας
Ως μέρος της διαδικασίας παραγωγής, ακολουθούνται τα παρακάτω στάσια επεξεργασίας:
  • Όλα τα τεμάχια κρέατος (χοιρινό & κοτόπουλο) υπόκεινται αρχικά σε αποστέωση και αποδερμάτωση.
  • Ακολουθεί το φινιρίσμα, δηλαδή η αφαίρεση των ακατάλληλων τεμαχίων και του λίπους, διαδικασία απαραίτητη για την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Με το φινίρισμα αφαιρούνται τα υπολείμματα της αποστέωσης, τα τραγανά μέρη, τα αιματώματα και γενικά τα τμήματα που αν παραμείνουν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον τελικό καταναλωτή. Κατά το φινίρισμα της σπάλας αφαιρείται επίσης και το ποντίκι, που έχει μεγάλη ποσότητα ινών και δυσκολεύει το μάσημα.
  • Το στάδιο της τρυφεροποίησης του κρέατος επιτυγχάνεται με μηχανική διαδικασία, χωρίς να προστίθεται κανένας χημικός τρυφεροποιητής.
  • Το φιλετάρισμα του κρέατος γίνεται σε ειδικές φιλεταριστικές μηχανές με αποσπώμενα μαχαίρια, που είναι τοποθετημένα σε σταθερή απόσταση μεταξύ τους. Με το μηχανικό φιλετάρισμα προκύπτουν τεμάχια με σταθερό σχήμα και όγκο που ενδείκνυνται για την ομοιομορφία και το σωστό ψήσιμο του τελικού προϊόντος - διαδικασία που δε θα μπορούσε να επιτευχθεί με το ανθρώπινο χέρι. Το στάδιο του φιλεταρίσματος πραγματοποιείται την επόμενη ημέρα, για να εξασφαλίζεται η σωστή θερμοκρασία του κρέατος.
  • Για το μαρινάρισμα των προϊόντων χρησιμοποιούνται εκλεκτά μπαχαρικά και φυσικά αρωματικά από επιλεγμένους προμηθευτές: πολλά από αυτά κόβονται σε ειδικά μπλέντερ λίγο πριν την ανάμιξή τους με το κρέας, για τη διατήρηση της φρεσκάδας και της γεύσης τους. Η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη και εξασφαλίζει τον ιδανικό χρόνο παραμονής του κρέατος στη μαρινάδα.
  • Η συνεπής εκτέλεση των συνταγών ελέγχεται με την βοήθεια ειδικού λειτουργικού συστήματος: ένας υπερσύγχρονος αναλυτικός ζυγός συνδέεται μέσω υπολογιστή με το λειτουργικό σύστημα, στο οποίο έχουν καταχωρηθεί οι συνταγές. Το σύστημα κλειδώνει το ζυγό αν η ζύγιση έχει ξεπεράσει τα επιτρεπόμενα όρια κι έτσι εξασφαλίζεται η σταθερότητα στη γεύση του τελικού προϊόντος.
Για την επεξεργασία του κοτόπουλου, λόγω της ειδικής φύσης και επικινδυνότητάς του, χρησιμοποιείται τελείως αυτόνομος χώρος παραγωγής (ξεχωριστοί πάγκοι εργασίας, βαρέλες μάλαξης, εργατικό προσωπικό) και διαφορετικά ψυγεία από το υπόλοιπο εργοστάσιο. Έτσι μειώνεται ο κίνδυνος επιμόλυνσης με παθογόνα μικρόβια.

Εγκαταστάσεις
megagyros
Με κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση της ποιότητας σε όλα τα στάδια της παραγωγής, η βιομηχανία 'Μέγας Γύρος' επενδύει σταθερά στην τεχνογνωσία και τον πιο σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό. Το εργοστάσιο 'Μέγας Γύρος' στον Ασπρόπυργο Αττικής, σχεδιάστηκε ειδικά για τις ανάγκες παρασκευής προϊόντων κρέατος και είναι από τα πιο εργονομικά στην Ελλάδα. Τα 5000 m2 των εγκαταστάσεων βρίσκονται όλα σε ένα επίπεδο ώστε να αποφεύγονται οι διασταυρώσεις (crossings) του προϊόντος και του προσωπικού, καθώς και οι άσκοπες κινήσεις που δημιουργούν κινδύνους για την επιμόλυνση του κρέατος.

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται σε όλα τα στάδια επεξεργασίας του κρέατος είναι τελευταίας τεχνολογίας και εμπλουτίζεται σταθερά με πρωτοποριακές μηχανολογικές λύσεις ώστε, παράλληλα με την καινοτομία, να εκμηδενίζεται και η ανθρώπινη αδυναμία.Πιστοποίηση ISO/TUV Εγγύηση Ποιότητας Μέγας Γύρος